E-Bikes

jonge vrouw die elektrische fiets met roze achtergrond berijdt. - electric bike stockfoto's en -beelden

Remmen is enorm belangrijk. Remsystemen zijn een essentieel onderdeel van elke racewagen. Remsystemen op een 18-speed fiets, auto of paard zijn natuurlijk veel complexer. Voor moderne fietsen, die op de weg worden aangedreven, passief aangedreven, progressief of stopper, kan de eerste vriendenfiets als een compleet systeem worden geleverd. De meeste moderne fietsen hebben al elektronische remsystemen en die zijn voor weinig geld verkrijgbaar. Het belangrijkste is echter dat elektrische fietsen een geweldige omgeving zijn voor remsystemen. De manier waarop remsystemen werken op een elektrische fiets is heel anders dan de manier waarop ze werken op een menselijke fiets. Remtrommels zijn krachtig en bij inspectie van het remsysteem komen allerlei redelijk kleine gaatjes aan het licht). De meeste elektrische fietsen hebben gestandaardiseerde remeenheden met sporen langs alle drie de zijden van de rem sas, om als grond te dienen bij het onderhouden van de remblokken.

De rol van een remvork is om actief te voorkomen dat de fiets vooruit gaat. De rem functioneert in een elektrisch circuit, of elektronisch circuit. In een elektronisch circuit begeeft de eigenlijke remhardware het voordat de rem kan worden geactiveerd. Als het niet kan worden uitgeschakeld, wordt een tegenstroom in het circuit op zijn pad gebracht, waardoor het apparaat niet in staat is om te bewegen. Het kan echter voorkomen dat de unit bijvoorbeeld voor een ander doel moet stoppen, de fietstocht zou zwaar te lijden hebben onder zo'n oponthoud. Een typische e-getrapte remvork heeft geen verdere functionaliteit, omdat de beweging van de rem de fiets zal stoppen. Moderne producten bieden veel meer keuzemogelijkheden, waaronder trainers uit Huangibi en Sacramento, evenals METHODTE 300-remsystemen, headers die aan de fiets zijn bevestigd en remmen.

Natuurlijk kunnen niet alle elektrische fietsen hetzelfde type remvork gebruiken. Dit geldt zowel voor het ontwerp van elke gebouwde fiets als voor de manier waarop en het gebruik van het After-lbs-systeem voor de individuele fiets. Sommige mountainbikes zoals Fats en Phila-F Pro's kunnen alleen een achterrem hebben, het is niet nodig om de fiets los te laten om te voorkomen dat de fiets vooruit gaat. Anderen hebben bijvoorbeeld alleen een voorrem. De meer aanpasbare fietsen zullen normaal gesproken de rem blijven gebruiken in de teruglopende fiets. De Direct via-remmen zijn ook zeer aanpasbaar en anders dan de genoemde, ongeschikt voor een persoon die handmatig monteert, meestal slechts een paar meter.